background img

Articole noi

Despre rasfat la copil...

Despre rasfat la copil...

Intrebare: Daca ii acord bebelusului meu prea multa atentie si dragoste inseamna ca il rasfat?



Raspuns
Vestea buna este ca, impotriva a tot ceea ce ati auzit, dvs. nu puteti rasfata un bebelus (si chiar si un copil ceva mai mare). Ca toti bebelusii, si al dvs. a intrat in aceasta lume convins ca dvs. sunteti parintele ideal, care-i acorda ingrijirea ideala. Dragostea pe care i-o acordati este masura cu care bebelsul isi masoara aprecierea. Raspunzand dorintelor copilului, in special dorintei sale de atentie, nu il rafatati si nici nu il faceti sa devina egocentric sau incapabil sa amane rasplata meritata. De fapt, dorinta copilului dvs. de a va atrage tot timpul atentia va scadea pe masura ce el va deveni sigur de iubirea dvs. neconditionata. Cand incercati sa-l faceti cat de fericit se poate, sa-i alinati plansul, ii sustineti de fapt optimismul innascut si ii dati sentimentul de a fi indeajuns de "implinit" pentru a imparti totul si cu altii. Copilul dvs. va descoperi astfel ca viata nu-i da intotdeauna ceea ce vrea, dar poate avea intotdeauna din partea dvs. dragoste si apreciere.
Copii "rasfatati" se poarta in moduri care contrariaza adultii, nu din cauza ca au primit prea multa atentie, ci prea putina. Parintilor li se spune ca sunt manipulati de copilul lor care plange, dar aceasta este departe de adevar. Toate studiile in acest sens au aratat ca nici un bebelus nu poate simula nefericirea, iar plansul nu este un act controlat/calculat. Bebelusii plang pentru ca uneori se simt coplesiti si au nevoie de dragostea dvs. Daca nu exista nici un raspuns la lacrimile lor, ei pot sa se simta neiubiti pe masura ce cresc.
Pe de alta parte, pentru ca dvs. sunteti pentru copilul dvs. cea mai mare bucurie, cand ii acordati acestuia toata dragostea si atentia dvs. ii claditi de fapt o "magazie", o rezerva de "bine", care-l va ajuta sa devina puternic si razbatator, sa treaca peste toate dezamagirile si frustrarile.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE