background img

Articole noi

Leacuri simple contra indigestiei

Leacuri simple contra indigestiei

Indigestia şi arsurile stomacului sînt cauzate de creşterea sau descreşterea secreţiei de acid gastric şi a altor enzime cu rol important în digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greaţă şi senzaţie de balonare. Refluxul esofagian şi arsurile la stomac apar din cauza urcării acidului gastric din stomac spre esofag. Cînd aceşti acizi vin în contact cu esofagul, *ard+ pereţii acestuia cauzînd acele dureri specifice. Indigestia şi arsurile stomacale sînt cauzate de surplusul de alimentaţie, obezitate, stres, alimente *grele+ precum cele grase sau dulci, băuturile carbogazoase, alcoolul, consumul excesiv de cafea şi ţigări. Indigestia poate să apară şi atunci cînd persoana în cauză este nervoasă, stresată sau nu mestecă bine alimentele. Aceste cauze pot fi eliminate prin exerciţii fizice sau plimbări pe jos.

Pentru evitarea apariţiei simptomelor de indigestie, este bine să se consume cît mai puţine lichide şi fructe în timpul mesei sau imediat după, iar mesele să fie luate fără grabă. Condimentele trebuie evitate şi este bine dacă se optează pentru cereale, orez sau paste. Orele de odihnă trebuie respectate cu stricteţe.

Pentru indigestie există şi remedii naturiste foarte eficiente. Sucul de morcovi şi sfeclă, băut dimineaţa, pe stomacul gol, este foarte bun în asemenea afecţiuni. Ceaiul de mentă, datorită efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv, este un bun remediu contra crampelor stomacale. Ceaiul de muşeţel are un efect antispasmodic şi antiinflamator, permiţînd şi eliberarea gazelor. Ceaiul din frunze de ulm ajută la protejarea învelişului stomacului, deoarece conţine un agent antiulcer foarte puternic. Ceaiul de ghimbir reduce gazele, balonarea şi durerea. Gelul de aloe vera alină durerile stomacului. Tabletele de cărbune, din farmacie sau de la Plafar, sînt utile în cazul durerilor provocate de gaze. Cărbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente şi trebuie să fie luat după două ore de la administrarea acestora. După cină, înainte de culcare cu 2-3 ore, este binevenită o plimbare sau cîteva exerciţii de gimnastică.

În cazul arsurilor stomacale este bun şi un pahar cu apă plată, care va dilua acidul şi-l va împinge înapoi în stomac. Sucul de cartof sau iaurtul diminuează durerile. Laptele, băuturile carbogazoase, cafeaua şi tutunul sînt contraindicate, deoarece în aceste cazuri stomacul secretă mai mult acid gastric.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE