background img

Articole noi

Cum să facem oamenii să arate bine în fotografii

Cum să facem oamenii să arate bine în fotografii

Lumina: de obicei nu ne gândim prea mult la iluminare când avem de fotografiat un subiect care este grăbit sau nu cooperează cu fotograful. Lumina folosită însă ajută cel mai mult la redarea unei imagini de bună calitate. Dacă subiectul este în aer liber, ştim cu toţii zicala: "cu soarele în spate". Dar asta nu ajută prea mult pe subiect, care în mod sigur o să închidă ochii din cauza luminii directe prea puternice. Soluţia este de a ruga subiectul să nu privească direct în Soare, şi să compensăm umbrele apărute pe faţă cu un flash. În interior, aşează subiectul aproape de fereastra şi foloseşte lumina difuză de afară. Un film de sensibilitate mare, 400 ISO/ASA, o să ajute la reducerea contrastului şi la obţinerea unui timp de expunere suficient de mic pentru o expunere clară.

Unghiul de fotografiere: alege un unghi care favorizează subiectul. Aparatul trebuie să fie la nivelul ochilor subiectului, dar dacă vrem să "ascundem" nişte imperfecţiuni, putem să schimbăm unghiul.

Încadrează cât mai mult subiectul: eliminând elementele neesenţiale din imagine, ajută la accentuarea subiectului. Vino aproape de subiect, încadrează de la mijloc în sus, foloseşte un tele obiectiv sau zoom tele.

Atenţie la ochi: ochii sunt de multe ori partea cea mai interesantă la o persoană. Un flash direct de pe aparat în mod sigur o să rezulte în aşa zişii "ochi de pisică", pete roşii pe hârtie acolo unde ochii erau de fapt albaştrii. Foloseşte flashul cu lumina reflectată din tavan sau dintr-un perete (de preferinţă alb de culoare), şi o să obţii o lumină difuză plăcută, fără contraste mari pe faţă.

Terapia de grup: strânge un grup de oameni atât cât permite spaţiul, fără să se urce unul în spinarea altuia. Ţine minte căa fetele sunt cele mai importante şi lasă picioarele unde sunt. Nu uita de "uite păsărica!" şi totul o să fie bine.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE