background img

Articole noi

Ce spune grupa sanguina

Ce spune grupa sanguina?

Grupa sanguina pe care o ai poate spune la fel de multe despre tine ca si zodia sub care te nasti. Sau cel putin asa cred japonezii. Pentru ei, cele patru grupe sanguine sunt la fel de importante ca si semnele zodiacale. Si aceasta teorie nu se opreste aici.
Cativa specialisti in medicina naturista din Statele Unite sustin chiar ca grupa sanguina influenteaza starea de sanatate, creand predispozitii pentru anumite boli. Cunoasterea acestor predispozitii poate ajuta la prevenirea bolilor respective printr-o dieta adecvata, exercitii fizice, adica printr-un regim de viata echilibrat. Aceasta teorie, sustinuta de dr. Peter D’Adamo, are la baza conceptia conform careia cele patru grupe sanguine au aparut in diferite stadii ale evolutiei speciei umane; in functie de conditiile de mediu si sociale existente la un moment dat, s-au dezvoltat si anumite caracteristici fizice si emotionale, care si-au pus amprenta in structura sangelui. Ce inseamna “grupa sanguina”?

Cele patru grupe sanguine au fost descoperite in secolul al XIX-lea. Fiecare grupa de sange difera de celelalte prin prezenta unor proteine speciale, detectate pe suprafata globulelor rosii, si care influenteaza reactia imunitara a organismului.

Identificarea celor patru grupe sanguine distincte a fost esentiala in interventiile chirurgicale care necesitau transfuzii de sange. In aceste cazuri, cunoasterea grupei sanguine este vitala – inter-actiunea dintre anumite grupe sanguine poate fi fatala pentru pacient. De exemplu, transfuzia de sange tip B unei persoane cu grupa sanguina tip A va fi respinsa de catre respectivul orga-nism, aceasta greseala putand cauza moartea.

GRUPA 0 I „TIPUL CARNIVORULUI“



Grupa O I a fost prima aparuta in evolutia speciei umane, cu cca 50.000 de ani in urma, atunci cand oamenii erau preponderent carnivori. Este cel mai des intalnita.
• PERSONALITATE Puternica, un instinct de supravietuire exacerbat, spirit de competitie. Purtatorii acestei grupe au aptitudini de lider, dar pot fi egoisti si aroganti.
• DIETA IDEALA Bogata in proteine, saraca in carbohidrati. Se recomanda carnea (mai ales cea de pui), dar trebuie evitate cerealele (din cauza glutenului pe care il contin, incetinesc digestia).
• POTENTIALE RISCURI PENTRU SANATATE Alergii, ulcer, artrita.
• EXERCITII FIZICE Se recomanda practicarea sistematica a exercitiilor aerobice, care combat stresul si insomnia
GRUPA A II „TIPUL VEGETARIANULUI“


Grupa A II a aparut cu 25.000 de ani in urma, atunci cand oamenii aveau o alimentatie preponderent vegetariana. Grupa de sange A II este foarte raspandita mai ales in Europa Occidentala si in Japonia.
• PERSONALITATE Sunt sensibili, delicati, se adapteaza usor. Evita situatiile conflictuale si se ingrijoreaza din orice.
• DIETA IDEALA Legume proaspete din abundenta, soia, cereale, paste fainoase. Carnea, produsele lactate si alimentele prelucrate industrial trebuie evitate.
• POTENTIALE RISCURI PENTRU SANATATE Cancer si boli de inima.
• EXERCITII FIZICE Se recomanda gimnastica de relaxare si de reducere a stresului. Meditatia gen yoga este ideala in cazul acestei grupe de sange.




GRUPA B III „TIPUL NOMADULUI“


Grupa B a aparut acum 10.000 de ani, cand oamenii au migrat spre emisfera nordica. Aceasta grupa de sange este mai raspandita in Europa de Est, India si China.
• PERSONALITATE Echilibrati, flexibili, creativi, tipul clasic al supravietuitorului. Desi sunt oameni cu care te intelegi usor, pot fi deseori superficiali sau chiar aroganti.
• DIETA IDEALA Trebuie limitat consumul de cereale (grau, porumb), fructe de mare si linte, deoarece acestea ingreuneaza digestia.
• POTENTIALE RISCURI PENTRU SANATATE Diabet, boli autoimune (scleroza in placi, poliartrita reumatoida).
• EXERCITII FIZICE O combinatie de aerobic si exercitii de detensionare, gen yoga.
GRUPA AB IV „TIPUL ENIGMATICULUI“


Grupa AB IV este foarte rara (2-5% din totalul populatiei) si a aparut cu 1.000 de ani in urma. Persoanele din aceasta categorie au o charisma deosebita.
• PERSONALITATE Este o combinatie intre sensibilitatea specifica grupei A si echilibrul grupei B. Au un farmec si o popularitate aparte, pot fi lideri spirituali, vindecatori.
• DIETA IDEALA Se bazeaza pe carnea de peste. Trebuie evitate ceapa, carnea de vita, grasimile saturate, sunca si fasolea uscata.
• POTENTIALE RISCURI PENTRU SANATATE O combinatie intre factorii de risc pentru grupele A si B, cu precizarea ca tipul AB este mai activ si mai puternic decat tipul A.
• EXERCITII FIZICE Este foarte indicata gimnastica aerobica si tehnicile de relaxare gen yoga.
Consultant: Dr. Carmen Zub – medic specialist imunologie

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE