background img

Articole noi

ANTIFUNGOL, solutie sub forma de spray

Nume: ANTIFUNGOL, solutie sub forma de spray
Producator: Hexal Pharma

Substanta activa: Clotrimazol.

Compozitie: 1 ml solutie contine 10 mg clotrimazol; polietilenglicol; 2-propanolol.

Indicatii terapeutice: Domeniul de utilizare al solutiei de Antifungol cuprinde infectii cu ciuperci (micoze) ale pielii cauzate de dermatofite, hife (de ex. diverse specii de Candida), mucegaiuri si altele precum Malassezia furfur, de ex. micoze la picioare, micoze ale pielii, ale cutelor pielii, Pityriasis versicolor, candidoze superficiale.

Contraindicatii: Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz, efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora.
In aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile care individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz trebuie informat medicul dvs. Sensibilitatea fata de clotrimazol. In cazul unei sensibilitati cunoscute fata de propilenglicol, macrogol (polietilenglicol), respectiv sensibilitate fata de 2-propanol(isoopropanol) se recomanda sa se foloseasca in loc de solutie, o forma galenica lipsita de aceste substante (de ex. crema).

Reactii adverse: Medicamentele pot avea pe langa actiunile principale dorite si efecte nedorite, asa-numitele efecte adverse. Efectele adverse observate la utilizarea temporara a clotrimazolului, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient sunt enumerate mai jos: Ocazional pot aparea iritatii ale pielii (de ex. inrosire pasagera, usturime sau intepaturi). In caz de hipersensibilitate fata de propilenglicol, macrogol (polietilenglicol) sunt posibile aparitii de reactii alergice.

Interactiuni cu alte medicamente: Actiunea unor medicamente poate fi influentata prin utilizarea concomitenta a altora. De aceea intrebati medicul dv-stra, in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati utilizat pana de curand sau daca doriti sa le folositi concomitent cu acest preparat. Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii pot aparea efecte adverse sau trebuie luate anumite masuri, ca de ex. daca este necesara stabilirea unei alte doze din acest medicament. Clotrimazolul micsoreaza actiunea amfotericinei si a altor antibiotice (nistatin, natamicin).

Mod de administrare: Daca nu exista alta indicatie, se pulverizeaza in strat subtire de 2-3 ori pe zi cu Antifungol, partile infestate si se maseaza usor pentru patrundere in piele. Inaintea primei utilizari se pompeaza de mai multe ori pana la aparitia unui nor de pulverizare. La urmatoarele intrebuintari preparatul este utilizabil. Distanta de pulverizare sa fie de 10-30 cm. La fiecare utilizare se apasa 1-2 ori pe capul de pulverizare; acest lucru este suficient pentru a asigura actiunea eficienta chiar pe suprafete mari de micoze. Durata tratamentului: Important pentru succesul tratamentului este aplicarea regulata si suficienta a Antifungolului. Durata tratamentului depinde de suprafata si localizarea bolii. Pentru a obtine o vindecare completa, nu trebuie sa se intrerupa tratamentul cu Antifungol dupa incetarea simptomelor inflamatorii acute sau a tulburarilor subiective, ci sa se continue tratamentul cel putin inca 4 saptamani. Pityriasis versicolor se vindeca in general in 1-3 saptamani. In caz de micoze la picioare, care prezinta o ameliorare rapida, pentru a evita recidiva, se recomanda continuarea tratamentului inca 2 saptamani dupa disparitia tuturor simptomelor bolii. Dupa fiecare spalare picioarele trebuie sa fie bine sterse (uscate interdigital). Medicamentul sa nu fie utilizat dupa data de expirare prevazuta pe ambalaj. A se pastra medicamentul ferit de copii.

Forma de prezentare: Ambalaje originale a 30 ml Antifungol solutie sub forma de spray. Informatii importante pentru sanatatea dvs. Medicul a descoperit la dvs. o micoza foarte raspandita. Din fericire cei mai multi agenti provocatori de micoze nu sunt periculosi, dar pot deveni nu numai suparatori ci si transmisibili si daunatori pentru sanatate, daca nu se trateaza. Chiar daca la inceput apar numai mancarimi, mai tarziu pielea se inroseste si apar inflamatii, descuamari si chiar edeme. Practic ciupercile pot ataca orice parte a corpului, pielea sau mucoasele. Medicamentul Antifungol: Daca folositi in mod regulat si timp suficient de indelungat Antifungol solutie, va ajuta practic sa tratati micozele. Numai prin obisnuita igiena a pielii si masuri igienice acestea nu se pot vindeca. In acest caz va poate ajuta Antifungol solutie care patrunde adanc in piele si ataca ciupercile. Ciuperca moare sau cel putin se opreste dezvoltarea ei. Pielea dvs. ajuta la indepartarea ciupercii: Prin cresterea permanenta a pielii si prin descuamari se elimina ciupercile moarte. Respectati recomandarile medicului dvs. privind utilizarea produsului, deoarece micozele pot reveni repede, daca raman ciuperci dupa incetarea tratamentului. Manifestarile neplacute ale micozelor, mai ales mancarimile dispar de obicei dupa cateva zile. Continuati totusi tratamentul. Masuri ajutatoare pentru a va simti din nou bine: Inaintea fiecarei utilizari de Antifungol solutie spalati locurile cu micoze. Apoi se usuca bine, in special locurile mai greu accesibile, de ex. intre degete, deoarece umezeala favorizeaza cresterea ciupercilor. Schimbati zilnic prosoapele si imbracamintea, care vine in contact cu locurile in cauza, spalati-va bine dupa utilizarea obiectivelor comune (ca bazin de inot, sauna etc.). Daca respectati indicatiile medicului dvs., pielea dvs. se va vindeca si va arata din nou ingrijita.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE