background img

Articole noi

Alcoolul nu dauneaza

Alcoolul nu dauneaza chiar atat de grav sanatatii. Dar, cum suntem in sezonul veseliei, specialistii ne dau cateva sfaturi referitoare la bauturile care fac bine organismului nostru.

Vinul rosu protejeaza inima, insa nu trebuie baut in exces. In esenta, orice alcool creste nivelul colesterolului „bun“ in sange, dar vinul rosu, prin antioxidantii flavonoizi pe care ii contine, are proprietatea de a preveni formarea cheagurilor sanguine si de a proteja arterele.

Vinul de Xeres are efecte asupra colesterolului. Cercetatorii spanioli au ajuns la concluzia ca un pahar de vin de Xeres pe zi reduce nivelul colesterolului „rau“ din organism, pentru ca este „imbibat“ cu o multime de antioxidanti.

Bucks Fizz este o bautura pe care o putem prepara si singuri, pe loc, din 125 de mililitri de suc de portocale si sampanie. Portocalele contin vitamina C, care creste imunitatea organismului. Si alcoolul continut in diferite bauturi este recunoscut ca avand aceasta proprietate.

Berea „are grija“ de oasele noastre, deoarece contine silicon, care intareste oasele. O cutie pe zi ne face oasele mai puternice si le fereste de osteoporoza. Nu conteaza cat alcool contine, putand sa aiba si cea mai slaba concentratie.

Ginul face bine la ficat si rinichi si este un diuretic puternic.
Cidrul lupta cu anemia. Previne aparitia unei carente de fier, simptom ce include oboseala, slabiciune si lipsa de concentrare. O cana de cidru dulce sau sec acopera o cincime din necesarul zilnic de fier al organismului.

Whisky este bautura pe care medicii le-o recomanda adesea insomniacilor. Dar trebuie putin incalzita. Asa provoaca mai repede somnul si desfunda si sinusurile. Daca i se adauga si o lingurita de miere si cateva picaturi de lamaie, vindeca si durerile de gat. Un Scotch adevarat este „prietenul“ celor care tin la silueta. O dusca are doar 55 de calorii.

Votca e buna impotriva alergiilor si intoxicatiilor. Este atat de distilata si purificata, incat o tolereaza si cele mai sensibile persoane. In plus, provoaca si mai putina mahmureala decat celelalte bauturi.
Bloody Mary este bautura care ne protejeaza de cancer. Doua „portii“ de Bloody Mary, care contin fiecare cate 125 de mililitri de suc de rosii, asigura necesarul zilnic de lycopen - antioxidantul care ii protejeaza in special pe barbati de cancerul de prostata.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE