background img

Articole noi

tratament naturist pentru hipotiroidie

tratament naturist pentru hipotiroidie


In cazul dvs. tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni. In general toate functiile sunt afectate, inclusiv functiile psihice. Iata un tratament: infuzie de dragaica si paducel in parti egale, o lingura plante la o cana de apa fierbinte, zilnic, 4-5 cani pe zi. In ceai se pune si cate o lingurita de bitter. Seara se pun 4 linguri argila in 400 ml apa. Dimineata se amesteca continutul si se bea in cursul zilei. Regim: lapte crud nepasteurizat, legume crude (salate, usturoi, ceapa, fructe, spanac, varza, ardei, rosii, vinete).
prof. VASILE ION - str. Dr. Bagdasar nr. 22,
Dragasani, jud. Valcea
Se face gargara adanca de foarte multe ori pe zi cu infuzie de dragaica (sanziana). Se foloseste o lingurita cu varf de dragaica la 1/4 l apa, se opareste, se lasa sa stea putin. Inainte cu 30 de minute de masa se prepara si se beau 200 ml apa cu o lingurita otet de mere si o lingurita miere. Tratamentul se continua pana la consumarea unui litru de otet de mere, apoi se face o pauza de doua saptamani si se reia. Mie mi-a scazut tensiunea in acea perioada a tratamentului si ma simt mult mai bine.
„ hipotiroidism,
(

Razboiul dvs. cu kilogramele, admirabil ca vointa, este dinainte pierdut din cauza hipotiroidiei. Cauzele hipotiroidiei sunt diverse: absenta tesutului tiroidian, o eventuala iradiere a gatului, absenta tireostimulinei (un hormon hipofizar), absenta unor enzime etc. Alaturi de alte simptome, hipotiroidia determina si luarea rapida in greutate, chiar in conditiile unei alimentatii de o severitate spartana. Aceasta insa are un lung cortegiu de urmari: devitaminizarea, demineralizarea, anemierea si, mai la urma, imunodepresia. Hipocalcemia (in stadiul spasmofiliei) poate fi rezultatul regimului dvs. alimentar, dar mai curand a faptului ca rinichii nu-si indeplinesc una din functiile de baza: transformarea vitaminei D in forma sa activa, care determina asimilarea calciului. Ca urmare, oricat calciu farmaceutic si oricata vitamina D veti lua, tot hipocalcemica veti ramane. Produsele apicole (miere, polen, pastura, laptisor de matca, apilarnil si propolis) sunt inegalabile, fie si numai prin faptul ca, intr-un volum mic, contin un inestimabil tezaur de vitamine, minerale, enzime, aminoacizi (adica, tot ceea ce va trebuie pentru a reveni la starea de sanatate). Urmati un tratament astfel: Amestecati intr-o ceasca doua lingurite de miere poliflora cu laptisor de matca 2%, doua lingurite de miere cu apilarnil 4%, 2 lingurite de polen, 90 picaturi de tinctura de propolis 30%. Din aceasta compozitie, luati cate o treime cu 20 de minute inainte de fiecare masa principala. La masa de dimineata, beti o cana de ceai din macese, indulcit cu miere poliflora (in orice ceai sau infuzie mierea se adauga numai la temperaturi mai mici de 40°C). Pe parcursul unei zile beti un litru de infuzie din 50% urzica, 20% coada-calului, 30% amestec de galbenele, busuioc si frunze de nuc (contin tirezina), in parti egale. Renuntati la cafea si beti zilnic 0,5 l apa, in care dizolvati 6 linguri otet din miere si mere, indulcind putin cu miere poliflora. Consumati alimente care contin vitamina D: galbenus de ou, ficat, peste gras, lapte integral acrit natural, unt, ceai din macese. Alaturi de terapia de mai sus, stimularea functiilor tiroidei se face prin: Mestecarea zilnica a 0,5 cm dintr-un baton de propolis natural. Gargara, de 5-6 ori pe zi, cu o infuzie mai concentrata din sanziene (de fiecare data, inghite cate putin). Seara, inainte de culcare, zona externa corespondenta tiroidei se umecteaza cu tinctura de sanziene, apoi se maseaza usor cu ulei de sanziene. Daca la toate acestea, adaugati reflexoterapia talpilor, in trei-patru zile ametelile dispar; dupa 5-8 zile, nici o criza de spasmofilie nu mai este posibila; in 45-60 de zile scapati de anemie, iar tiroida va produce hormonii necesari (prin urmare, va veti putea alimenta normal si nu va mai ingrasati).

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE