background img

Articole noi

DEVOTIUNEA

DEVOTIUNEA

In Tantra, actul dragostei nu poate deveni alchimie trascedentala a extazului decat daca partenerii, prin atitudiena lor creatoare, stiu sa recunoasca si sa adore in celalalt imaginea lui Dumnezeu, incarnarea constiintei cosmice. Toate culturile vechi venerau yoni si lingam. Shiva-lingam din templele tantrice e un simbol de unitate cosmica.

Inainte de a face dragoste, adorati-va. Asezati-va, goi, fata in fata, observati si adorati pe celalalt. Experienta tantrica nu poate avea loc intre un barbat si o femeie, ci numai intre un zeu si o zeita. Acesta e un gest, bineinteles, dar si un ritual care da actului adevarata sa semnificatie. Inchinati-va in fata celuilalt, atingeti-i picioarele, impodobiti-le cu o ghirlanda de flori. Astfel, veneratia voastra sacralizeaza dragostea. Ea devine ceva sublim.

In aceasta stare sublima, puteti dispare ca personalitate individuala. Barbatul este transformat si devina Shiva, constiinta pura, si femeia devine Shakti, energia creatoare. Acum identitatea forma, numele vostru, nu mai au nici o importanta: sunteti energie pura. Veneratia este cea care manifesta aceasta energie. Dar nu mimati. Veneratia voastra trebuie sa fie autentica si nu un simplu rital. Sau veti rata scopul. Tantra e mai mult decat un ritual.

Deveniti divini inainte de a incepe sa faceti dragoste. Acest act va fi atunci transformat si va deveni, de asemenea divin. Aceasta este toata metodologia tantrica”.

La fel cum Shiva si Shakti sunt unul pentru celalalt discipol si guru, amantii tantrici trebuie sa-si dezvolte aceste calitati in relatia lor. Deschizandu-se si abandonandu-se celuilalt, intr-un raport asemanator cu uniunea mistica a profesorului cu discipoliii sai, ei vor fi initiati spontan in misterele extazului divin. Aceasta este toata metodologia tantrica”.

DARUL

Devotiunea se manifesta in generozitatea celui care da, fara conditie nici motivatie personala. Pentru placerea de a da. Relatia devine cu atat mai creatoare cu cit starea de bine a celuilalt te intereseaza in mod activ. Orice poate fi ocazia unui dar, a unui serviciu – care nu inseamna un gest de obligatie sau de supunere ci o creatie spontana: sa faci un masaj celuilalt, daca se intoarce extenuat de la munca, sa faci cumparaturile sau sa speli vasele in locul lui, etc.
Astfel, in ritualurile tantrice, initiatoarea este si servitoarea cea mai devotata, care recunoaste intuitiv nevoile profunde ale celuilalt.

ANGAJAMENTUL

Angajamentul reciproc se exprima inainte de toate prin atentie. Adica prezenta absoluta in tine-insuti si in celalalt aici si acum. Prezenta, ascultare, abandon atat de complete, incat iesi din timp pentru a intra in eternitate. Devii celalalt; nu mai e nici o diferenta.
Acest angajament, in sfarsit, este o rugaciune. O rugaciune exprimata sub forma unui ritual care sacralizeaza unirea si face din ea o “casatorie mistica”.

Cuplului ii ramane sa stabileasca liturghia care-i convine. Sub forma unui cadou (flori, bijuterii, etc.), a unui fel de mancare delicat, a unei meditatii deosebite intaintea unirii, sau sa unei fraze rituale. Aceasta concentrare prealabila asupra unui ideal transcendent transforma cimpul magnetic si psihic care inconjoara cuplul si faciliteaza transmutarea energiilor.

In cea mai inalta punere in practica a aranjamentului, trebuie sa ne fortam sa traim asa incit sa nu rupem unitatea experientei, sa fim mereu atenti sa-l servim pe celalalt,sa participam activ la elevarea sa spirituala, pentru a exalta si proteja caracterul mistic al arajamentului si a-i dezvolta autencitatea.

GRUPELE DE TANTRA

Numite altadata chakra puja, cicluri (sau cercuri) de armonizare cosmica , aceste grupe formeaza vartejuri de energie, care permit schimbul si canalizarea, in grade din ce in ce mai constiente si subtile, a energiilor vitale/sexuale, emotionale si spirituale intre patricipanti. Ele favorizeaza dezvoltarea spontana a unei noi liturghii sacre in armonizarea unei miscari originale, naturale, a lui Kundalini in fiecare.

Un grup de Tantra este, inainte de toate un voiaj interior spre adevarul, care este invizibil, linistea de dincolo de vorbe. Metodele de cautare sint nenumarate, apropierile trebuind sa admita o infinitate de variatii, caci prin ele invatam sa transcendem tabu-urile, sa actualizam fantasmele, sa jucam toate rolurile, respectand calea specifica a fiecarei finite. Caci. in definitiv, numai ea singura poate gasi calea care o va revela ei insasi.

Un asemenea grup reveleaza mai intai ceea ce nu este fiinta, clarificand impuritatile care o valoreaza. El este de asemenea un salt in necunoscut, o confruntare cu teama fundamentala de moarte si cu felul in care aceasta blocheaza sexualitatea. Numai cu acest pret este posibila o reanviere. Aici incepe voiajul tantric; aceasta inflorire corespunde unei expansiuni a capacitatii lui pentru placeri, pana in punctul in care experienta sexuala devine meditatie, transcendenta. Intr-un asemenea proces, aspectul terapeutic si profund personal al cercetarii este indisponibil legat de aspectul transpersonal.

Un grup de Tantra nu este nici un grup de terapie nici o sedinta colectiva de desfriu sexual. La inceput aceasta terapie se inrudeste cu metodele de terapie sexuala, in masura in care se vizeaza armonizarea raporturilor corp-emotii- mental si clarifica contradictii in materie de sexualitate. Aceasta prima faza, mai mult sau mai putin lunga, faciliteaza experienta tantrica, atunci cand inima se deschide dragostei, adica inocentei si mirarii.

In traditie tantrica, initierea sexuala este transmisa de o femeie sau de un cuplu, unui barbat (sau mai multor barbati); unei femei (sau mai multor femei); unui cuplu (sau mai multor cupluri). Femeia sau cuplul care ofera aceasta initiere sunt considerati drept guru si au fost in general ei insisi initiate de un invatator tantric. Contrar a cea ce se crede adesea, asemenea initieri nu incurajeaza licenta lubrica a orgiilor nebune, ci pregatesc climatul plecand de la care sexualitatea si spiritualitatea pot sa infloreasca impreuna.

Fiecare grup este absolut unic, complet diferit, caci orientarea sa depinde inainte de toate de energiile pe care fiecare le aduce aici. Aceste ritualuri nu au de fapt nimic misterios. Ele se stabilesc in mod firesc atunci cand increderea in sine si re-cunoasterea reciproca au atins nivelul cerut.

Aceste secrete atat de bine cunoscute de cei Vechi, noi le-am pierdut. Suntem in confuzie. Un grup de Tantra ofera posibilitatea de a redescoperi, pas cu pas, secretele care se afla in noi. Caci, la cel mai inalt nivel, atunci cand impuritatile, temerile, geloziile au fost depasite, uniunea cuplului si dragostea sa, sunt in mod esential asemanatoare cu cea care se poate produce intre membrii unui grup de Tantra. Fiecare fiind expresia deosebita a principiului universal, a androginului Shiva.
Atunci vantul sufletului se ridica precum un uragan, valul se topeste in ocean, focul lumineaza intunericul. E o experienta de trait. Nu putem sa o definim nici sa o explicam…

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE