background img

Articole noi

Crestera spermei

Crestera spermei

Tinctura de branca ursului,1 lingurita de 3 ori pe zii
Napraznic,capsule,cate 4 pastile de 3 ori pe zii
La sotul meu,alaturi de alte medicamente a functionat!
Valentina


Sotul meu a facut 3 luni tratament cu zinc si acid folic, dupa care spermograma s-a imbunatatit cat de cat.

in iunie a facut 2 spermograme si rezultatele au fost ..dezastru..mobilitatea era de 30%(11 mil), desi cu 6 luni inainte cand a luat zinc era de44%(35 mil)....numa' ca in iunie BEBE deja se instalase confortabil la burtica, desi noi eram terminati si nu mai speram...




numarul si mobilitatea spermatozoizilor
• Plantele ginseng si ginseng siberian, luate cate trei luni fiecare, pot rectifica numarul si creste mobilitatea spermatozoizilor



De asemenea este bine de stiut ca o femeie supraponderala este mai putin fertila din cauza riscului marit de sindrom ovarian polichistic, dar exista si risc de avort in cazul in care obezitatea duce la diabet. O femeie cu mult sub greutatea normala are sanse marite sa ovuleze rar sau chiar deloc.



Un barbat supraponderal are sanse mai multe sa fie infertil, deoarece excesul de grasime poate dauna productiei de sperma.



Excesul de alcool reduce fertilitatea si creste riscul de avort spontan.



Sfaturi pentru barbati
• Evitati berea caci continutul sau de estrogeni naturali ar putea scadea numarul de spermatozoizi in sperma
• Diminuati consumul de carne, lactate, fasole, mazare caci si acestea pot contine estrogeni
• Evitati baile prea calde - productia de sperma este mai eficienta cand testiculele nu sunt incalzite




Suplimentele de carnitina imbunatatesc mobilitatea spermatozoizilor, in cazul barbatilor care sufera de astenozoospermie, sustin cercetatorii italieni. Totusi, pentru ca aceste suplimente sa dea rezultate, este nevoie ca mitocondriile sa "functioneze" normal. "Mitocondriile sunt importante, pentru ca asigura energia necesara spermatozoizilor, astfel incat acestia sa poata "inota"", sustine cercetatorul italian dr. Carlo Foresta. Grupul condus de acesta a studiat 30 de barbati care sufera de astenozoospermie, pe care i-au impartit in doua grupe, tinand cont de modul in care functionau mitocondriile din spermatozoizi. In cazul barbatilor a caror functie mitocondriala era normala, mobilitatea spermatozoizilor a crescut de la 29,3 la suta la 41,1 la suta, dupa trei luni de tratament cu carnitina. Aceasta crestere nu s-a inregistrat insa si in cazul celor care nu aveau o functie normala a mitocondriilor. Carnitina e o substanta produsa in mod natural de organism, in ficat si rinichi, indispensabila in procesul de ardere a grasimilor.


L-CARNITINA

L-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atat de catre sportivi, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali. In alimente se gaseste in special in cele de origine animala, dar si in unele plante, cum ar fi soia, insa in cantitati mult mai reduse.

Carnitina a fost izolata din carnea rosie la inceputul secolului 20 si apoi s-a reusit sinteza ei in laborator, insa rolul ei in organism nu a putut fi inteles decat in 1970, dupa care a fost introdusa pe piata sub forma de medicament si mai recent a fost reincadrata ca supliment nutritiv, fiind folosita in lumea sportului in special de catre culturisti, care au utilizat-o in ideea reducerii masei adipoase si pentru ameliorarea performantei fizice (in special in ceea ce priveste rezistenta la efort).

In medicina, carnitina este folosita datorita efectelor sale cardioprotectoare si datorita influentei benefice asupra profilului lipidic – efect de reducere a nivelului trigliceridelor si de crestere a nivelului colesterolului HDL (cel “bun”). De asemenea, s-a constatat ca L-carnitina are proprietati antioxidante. Acetil-L-carnitina, un derivat de carnitina a dovedit eficienta neuroprotectoare, fiind utilizata si in tratamentul maladiei Alzheimer.

Principalul mecanism al L-carnitinei in organism se refera la implicarea sa in metabolismul grasimilor. Toate tesuturile, cu exceptia creierului, utilizeaza acizi grasi cu lant lung pentru producerea de energie. In muschii striati si in muschiul cardiac, o contributie majora la producerea de energie o are beta-oxidarea acestor acizi grasi. Pentru ca acizii grasi sa ajunga in celula acolo unde vor fi metabolizati, si anume in interiorul mitocondriilor (“fabricile de energie” ale celulelor) este nevoie de L-carnitina care faciliteaza transportul acizilor grasi prin membrane. O alta funtie a L-carnitinei este de a elimina din mitocondrii acizii grasi cu lant scurt si mediu, care se acumuleaza ca urmare a metabolismului normal (dar si in cazul unor afectiuni) si care ar impiedica buna functionare a mecanismelor energetice.

Acel “L” pus inaintea cuvantului “carnitina” se refera la polaritatea chimica a substantei. Exista si D-carnitina, o varianta a acestei substante, pe care multi cercetatori o considera toxica pentru oameni.

L-carnitina a fost folosita cu succes ca tratament adjuvant in afectiuni cardiovasculare, cum ar fi angina pectorala, insuficienta cardiaca si in prevenirea aparitiei infarctului de miocard. Administrarea ei reduce severitatea simptomelor si in unele cazuri poate conduce la diminuarea dozelor din medicatia uzuala pe care o foloseste pacientul.

In cazul sportivilor, de performanta sau nu, suplimentare cu carnitina se bazeaza pe supozitia ca administrarea acestei substante ar putea sa accelereze transportul grasimilor in celule, ceea ce conduce la o oxidare mai rapida a acestora si astfel o scadere in greutate mai eficienta si o crestere a rezistentei la efort. De asemenea, se presupune ca prin eliberarea de energie din lipide, o parte din glicogenul muscular este economisit, ceea ce mareste timpul pana la aparitia oboselii musculare.

Pentru individul normal, 20-200 mg carnitina provenite din alimentatie si sintetizate in organism, sunt suficiente, insa pentru alte categorii e nevoie de doze mai mari.

Dozele optime de administare a carnitinei se incadreaza intre 2 si 6 grame si se recomanda sportivilor, celor cu probleme cardiovasculare si celor ce vor sa scada in greutate. In aceasta privinta, L-carnitina nu a dovedit efecte spectaculoase, insa in asociere cu regim alimentar hipocaloric si efort fizic se produce o cumulare a efectelor, cu o scurtare a timpului pana la obtinerea unor rezultate vizibile.

Au fost efectuate studii in care s-a administrat continuu cate 2 grame de carnitina zilnic si nu au fost observate nici un fel de efecte secundare. In cazuri izolate au fost remarcate simptome gastrointestinale usoare, cum ar fi crampele abdominale, greata sau diaree. Nu au fost raportate cazuri de toxicitate prin supradozare cu l-carnitina. Interactiunea carnitinei cu alte medicamente este rara, dar totusi este bine sa va sfatuiti cu o persoana avizata (medic, antrenor) inainte de a folosi acest supliment pe termen indelungat.

L carnitina

Vitamina T este un factor biologic esenţial pentru insecte. Iniţial, s-a descoperit că viermele de făină Tenebrio molior, nu se poate dezvolta şi supravieţui în lipsa unei substanţe indispensabile care a fost numită factor T, după numele viermelui.
Vitamina T este un factor de creştere pentru numeroase insecte intervenind şi în metamorfozarea acestora.
Mai târziu s-a descoperit acţiunea biologică şi fiziologică a vitaminei T asupra organismului uman.
STRUCTURA CHIMICĂ
Factorul T este o trimetilbetaină a acidului betahidroxigamaaminobutiric, fiind în fond un aminoacid.
BIOACTIVITATEA CARNITINEI LA OM
După 55 de ani de la descoperirea factorului T, s-a constat că acesta acţionează activ şi la om (1975). Cu această ocazie, vitamina T a primit denumirea de CARNITINĂ. Deşi acţiunea carnitinei asupra organismului uman nu este nici până azi pe deplin elucidată, se ştie că îndeplineşte un rol biochimic de donor de grupări metilice (agent de metilare). Prin această activitate, carnitina se dovedeşte a fi o substanţă pancreotropă (stimulează secreţia pancreatică).
În pancreas carnitina accelerează mai ales producţia de hormon lipocaic care îndeplineşte un rol lipotrop activ.
Carnitina intervine mai ales în metabolismul lipidelor acelerând degradarea acestora, cu efect mai ales asupra trigliceridelor. Vitamina T reduce masa adipoasă şi trigliceridelemia.
În mod natural, acţunea carnitinei la mamifere se desfăşoară în analogie cu betaina şi colina.
Carnatina sintetică şi semisintetică se foloseşte astăzi pe larg ca supliment alimentar (pentru sportivi, pentru slăbit). Pe termen scurt (este un supliment relativ nou) nu s-au constat efecte secundare, dar este posibil, ca din cauza efectului stresant exercitat asupra pancreasului, să dăuneze pe termen lung sănătăţii.
SURSE NATURALE
În mod natural, carnatina se află în drojdii, ficat, muşchi şi în carnea roşie.
BIOSINTEZA CARNITINEI
Carnitina exogenă nu este esenţială pentru om, deorece organismul o poate sintetiza din aminoacizi (lizină, metionină, betaină), după cum absorbţia vitaminei T se poate realiza direct din sursele de hrană ce o conţin sau din suplimente.
Carnitina este considerată a fi, în acelaşi timp, o vitamină şi un aminoacid neesenţial.
FORME ŞI DERIVAŢI
-D-CARNITINA (este inactivă sau chiar toxică, după uni autori)
-L-CARNITINA (forma activă)
-L-ACETIL-CARNITINA
Rolul biologic al Zincului, a fost stabilit aproximativ la sfarsitul secolului 19, desi unguentele cu zinc se foloseau cu 5000 de ani in urma.
Zincul este necesar pentru functionarea normala a tuturor celulelor organismului uman.
Deficienta de Zinc, provoaca dezvoltarea unui numar de boli si stari, ca :
epilepsia, schizofrenia si alte dereglari psihice, diabet, adenom al prostatei, cataracta, boli ale inimii, traume ale creierului si al sistemului nervos; dereglarea functiilor sistemului imunitar, digestie redusa, ulcer, alergie alimentara; acumularea metalelor toxice, vindecarea redusa a ranilor, osteoporoza, boli de piele, oboseala cronica, pierderea poftei de mancare, dereglarea auzului, dereglari hormonale, intirzie cresterea copiilor, scade inteligenta, femeile nu ramin insarcinate, iar la femeile insarcinate intirzie dezvoltarea normala a fatului iar nasterea este grea.

Biozinc
Zincul activeaza peste 200 de enzime in organismul nostru, ia parte la sinteza acizilor nucleici (ADN –ARN), proteinelor, la diviziunea celulara, in procesele de crestere si regenerare (restabilire) celulara, la formarea hormonilor ( inclusiv sexuali), fibrei de colagen - care este raspunzatoare pentru elasticitatea pielii, vaselor sanguine, pentru formarea si functionarea normala a scheletului, la mentinerea si imbunatatirea vederii, pentru mentinerea imunitatii la un nivel inalt (ridicand activitatea generala a organismului si prelucrarea limfocitelor), in special la oamenii inaintati in varsta. Zincul opreste dezvoltarea infectiei virale, in cazul in care este in stadiile incipiente.
Insuficienta de zinc a fost observata pentru prima data in anul 1961 la barbatii tineri din IRAN.
S-a observat, ca aceste persoane aveau dimensiunea marita a capului, erau scunde, capacitatea sexuala scazuta, sterilitate in evolutie. S-a dovedit ca toate aceste fenomene se datoreaza insuficientei de zinc.
In organismul uman, Zincul este concentrat in testicule, ovare, organele anexe, in prostata, insa cea mai mare cantitate de zinc se afla in sperma. Acest fapt, demonstreaza aparitia sterilitatii, incetinirea proceselor de maturizare sexuala si scaderea capacitatii sexuale aparute din cauza deficitului de zinc. O cantitate mare de zinc se gaseste in tesuturile ochilor, mai ales in retina, in piele, par, schelet, unghii, ficat, rinichi, pancreas, muschi si in alte organe interne.
In organismul unui om sanatos cantitatea de zinc ajunge pana la 0,003% (1,4-2,3 g).
Sursa de zinc este in primul rand: stridiile (1000 mg/kg), crevetii, pestele, ficatul, carnea, semintele de dovleac, semintele de floarea soarelui, ciupercile, cerealele. Totusi, acidul hexafosforic (acid fitic) care se afla in cereale si soia combina zincul cu alte minerale si le transforma intr-un derivat neasimilabil, provocand deficitul de zinc ( de aceea se recomanda persoanelor, care au o alimentatie preponderent vegetariana suplimentarea in alimentatie, in principal a zincului)
Doza zilnica de zinc este in general de 10-20 mg; femeile gravide – pana la 30 mg., nou- nascutilor– 35 mg, copiilor – 10 mg, adolescenti – 15 mg., adultilor, de peste 35 de ani - peste 20 mg, pentru profilaxia unor boli serioase.

Modul de actiune si tratament :

Biozincul ia parte la procesele enzimatice si joaca un rol important in activarea enzimelor. Activitatea a mai mult de 200 de enzime in organismul uman, depind de prezenta zincului. Zincul are rol de catalizator, activeaza enzimele si este necesar in procesele de formare a acidului nucleic, proteinei, diviziunea celulelor, precum si la dezvoltarea si regenerarea lor.
Are rol important la formarea hormonilor
Actioneaza direct la formarea tesuturilor colagene si a scheletului
Biozincul are un rol important in functionarea in limite normale a organelor genitale si la mentinerea calitatilor sexuale.
Biozincul este o substanta importanta pentru mentinerea si imbunatatirea vederii. Continutul de zinc in ochii omului ajunge la 21 mg ; in iris, la fel se gaseste o cantitate mare de zinc ( stimuleaza nervii optici )
Biozincul stimuleaza dezvoltarea inteligentei ( se acumuleaza in pretuberantele craniene si ajuta la dezvoltarea celulei nervoase )


INDICATII TERAPEUTICE :

Boli de piele, inclusiv, de natura alergica, si acnee (eruptie), mentinerea elasticitatii colagenilor pielii, profilaxia impotriva imbatranirii ei, mentinerea in stare buna a parului si unghiilor.
Tratarea si profilaxia sterilitatii feminine si masculine, oligospermiei si impotentei la barbati, disfunctiei ovarelor la femei, tratarea sindromului premenstrual. Se stie ca la fiecare ejaculare de sperma, barbatul pierde o cantitate mare de zinc, iar acest deficit, mai ales la oamenii in varsta, necesita suplimentat
Prostatita, adenom de prostata, atat in timpul imbolnavirii cat si in scop profilactic ,dupa 35 de ani
Mentinerea nivelului inalt al imunitatii si profilaxia tumorii maligne, pentru tratarea cancerului, SIDA, in special in stadiile incipiente
Tratarea rapida a virozei si gripei, in cazul folosirii biozincului in stadiul incipient al bolii.
Profilaxia , in combinatie cu alte terapii, in tratarea diabetului, mentinerea nivelului normal de zahar in sange, scaderea treptata a dozei de insulina (Zincul ia parte la sinteza insulinei)
Preintampinarea complicatiilor in timpul sarcinii, inclusive a sarcinilor toxice, avorturilor, stagnarea dezvoltarii pruncului, nasterile grele.
Dereglari neuro-psihice, bolile neurologice, epilepsia, scleroza in placi, psihoza acuta, schizofrenia,depresii - ca o metoda suplimentara de tratare, zincul joaca un rol important in functionarea creierului.
Pentru cicatrizarea rapida a ranilor de orice tip, inclusiv a celor post-operatorii , in perioada de convalescenta . Se recomanda administrarea de Biozinc inainte de operatie.
Cicatrizarea ulcerelor cronice de orice tip, inclusiv a ulcerului stomacal si a duodenului, cicatrizarea ulcerului trofic la diabetici, si in cazul varicozei, cicatrizarea rapida a arsurilor.
Pentru mentinerea si imbunatatirea vederii, in cazul bolilor retinei, inclusiv la diabetici, preantampinarea si tratarea cataractei.In combinatie cu calciu, se utilizeaza in scop profilactic pentru miopie.
Diareea de orice provenienta, inclusiv dizenteria (in timpul diareei se petrece o pierdere rapida a zincului), orice afectiune a intestinului gros si subtire, boala Crohn.
In programele de slabire, ca factor de reglare a multor procese fermentative, pentru persoane cu greutatea subponderala, pentru restabilirea greutatii normale a organismului.
In complexul de tratare a alcoolismului, deoarece zincul este component al alcooldehidrogenezei – ferment care ia parte la dizolvarea normala si eliminarea produselor metabolismului alcoolului etilic; in acelasi timp se stie ca, folosirea alcoolului in exces, duce la deficit de zinc.
In perioada sindromului climacteric (menopauzei), cu scopul de a preantampina neplacerile si imbatranirea organismului la femei. Totodata, se inlatura "bufeurile".
Profilaxia si tratarea aterosclerozei, hipercolesteromiei. Zincul este necesar bolnavilor cu hipertensiune, deoarece la ingerarea preparatelor diuretice,creste rapid deficitul de zinc
Biozincul are calitatea de a actiona ca protector asupra rinichilor
Bolile inflamatorii ale articulatiilor, pastrarea si mentinerea elasticitatii, mobilitatea articulatiei la persoanele trecute de 40 de ani.
Antioxidant puternic – in cazul in care locuiti intr-o zona ecologic poluata.
Profilaxia inrautatirii starii organismului din cauza radiatiilor – nivelul de saturatie a organismului cu minerale, inclusiv cu zinc, creeaza rezistenta la elementele radioactive.
Pentru adolescenti in stadiul de dezvoltare – Biozincul actioneaza la formarea tesuturilor colagene a scheletului
Mareste imunitatea, stagneaza procesul de imbatranire.


Contraindicatii: Nu sunt.

Compozitie :
Lactat de zinc 2 %, glucoza–73%, praf de proteine din ou de gaina - 25 %.
( lactatul de zinc este obtinut printr-un proces biologic iar glucoza are rol de transport a zincului in organism )

Mod de administrare :

A se administra dupa masa cu 0,5 – 1 pahar de apa curata, calduta, cu pH 7,0-7,4
Copii de la 3 – 10 ani – 1 -2 capsule de 2 ori / zi
Copii mai mari de 10 ani si adulti - 2 – 4 capsule de 1 – 2 ori / zi
Pentru diabetici – 4 - 6 capsule / zi


Forma de prezentare: Flacon cu 60 capsule, ce contine 10 mg de zinc / capsula


Zincul si orasele mari

Un oras mare ofera locuitorilor sai un nivel înalt de confort. Transport în comun desavârsit. Magazine peste magazine. Restaurante, localuri, teatre, cinematografe, terenuri de sport, piscine la doar câtiva pasi de noi. Dar, confortul cere un pret mare; în schimbul acestuia, se pierde sanatatea mediului înconjurator si organismul este supus unui mare stres ambiental.

Factorii de risc pentru locuitorii oraselor mari sunt plumbul si cadmiul – ajunse în atmosfera din tevile de esapament ale masinilor si din fumul de tigara. Fireste, odata cu precipitatiile, aceste substante se infiltreaza si în sol. Poluarea solului este agravata si de chimicalele utilizate pentru culturile intensive. Legumele si fructele absorb aceste substante, care astfel ajung în organism si se acumuleaza. Însa, zincul este un metal capabil sa reduca depunerea reziduurilor în organism. Sau, altfel spus, în absenta zincului, în organism se acumuleaza mai multe substante toxice, iar în prezenta acestuia, mai putine. De asemenea, zincul anihileaza chimicalele.

Zincul regleaza elasticitatea muschilor, are rol în functionarea creierului, poate fi utilizat în tratarea schizofreniei. Accelereaza vindecarea ranilor, scade nivelul colesterolului „rau” din sânge, accelereaza cresterea si influenteaza prospetimea psihica. Poate avea un efect benefic în anumite tulburari mentale si probleme gustative. Elimina petele albe de pe unghii. Într-un cuvânt, ne împrospateaza si ne înfrumuseteaza.

Si sexul ? Daca interesul partenerului dispare dintr-o data în mod evident, nu trebuie sa ne gândim neaparat la estomparea farmacelor noastre sau la pierderea puterii de seductie. Este foarte posibil sa lipseasca doar 2 gr de zinc pentru a fi fericiti. Atât necesita organismul. O parte semnificativa a acestuia trebuie sa se concentreze în organele genitale masculine. De altfel, în absenta zincului, nu este sintetizata într-o cantitate suficienta un hormon sexual masculin, testosteronul. Acesta cauzeaza nu numai probleme de sanatate, de perturbare a unor functii ale organismului, ci printre altele, diminueaza si libidoul. O alta consecinta nedorita este secretia unei cantitati insuficiente de sperma, ceea ce duce la sterilitate. Conform unor cercetari, în cazul unui numar mare de barbati, tulburarile de potenta si diferite afectiuni ale prostatei se datoreaza carentei cronice de zinc. În urma unor observatii s-a constatat ca la multi barbati care prezinta tulburari de potenta, se obtin schimbari pozitive chiar si numai daca meniul lor este completat cu zinc si vitamina B6. Poate tocmai aceasta descoperire a dus, în anumite medii culturale, la cultul consumului stridiilor, care contin mari cantitati de zinc într-o forma usor asimilabila de catre organism. Consumul stridiilor poate, indirect, sa creasca libidoul.

Zincul este necesar si pentru maturarea aparatului de reproducere, de aceea poate fi util si în tratarea sterilitatii feminine. În cazul dereglarilor ciclurilor menstruale, femeile pot încerca consumul de suplimente alimentare care contin zinc, înainte ca medicul specialist sa le prescrie un tratament hormonal.
În afara organelor genitale, o cantitate considerabila de zinc se mai gaseste în par, globul ocular, ficat, rinichi, muschi si piele.

În societatile cu un nivel de trai ridicat, boala endemica de diabet zaharat poate fi corelata cu absenta zincului, deoarece acest mineral este un element component al insulinei, hormon secretat de pancres. Insulina regleaza prelucrarea glucidelor existente în sânge, nivelul glicemiei.

Zincul este indispensabil pentru sinteza proteinelor si a moleculelor de acizi nucleici (DNA) - material ereditar. În celulele imunitare este elementul component al unei enzime care anihileaza? bacteriile patogene si virusurile. Este necesar pentru mentinerea echilibrului acido-bazic i, în afara de insulina, mai este prezenta în înca saptezeci de enzime. Este un antioxidant deosebit si încetineste procesele de îmbatrânire.

Sportivii au nevoie de o cantitate de zinc mai mare decât cea obisnuita, deoarece în cadrul antrenamentelor si a concursurilor pierderea este mare, pe de o parte din cauza transpiratiei abundente, pe de alta parte datorita intensificarii formarii de hematii, a metabolismului acizilor grasi si a fierului.

Simptomele carentei de zinc la copii sunt: înaltime redusa si atrofierea organelor genitale. La adulti - vindecarea lenta a cicatricelor, pofta de mâncare redusa, pierderea gustului, letargie, diaree, infectii ale pielii.

Organismul uman accede la zinc din alimente si din suplimente alimentare, deoarece nu-l poate sintetiza singur. Cantitati însemnate de zinc se gasesc în carnuri, oua, germeni de grâu, drojdie, lapte degresat, mustar, seminte de dovleac, în fructele de mare, peste oceanic, raci. Însa, nici macar un meniu bogat în zinc nu poate garanta concentratia de zinc necesara organismului, deoarece aceasta depinde de eficienta absorbtiei de catre organism.

Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) recomand? pentru barbati un consum zilnic de 15 mg de zinc. Cercetarile însa au demonstrat ca, de exemplu, în meniul obisnuit al unui american, aceasta cantitate abia depaseste jumatate din cea necesara, adica organismul barbatilor accede la doar 8,6 mg de zinc. Din acest motiv, este posibil ca în America, absenta zincului din organism sa fie frecventa.

Atentie !
Pe lânga consumarea unor suplimente alimentare cu continut de zinc, este nevoie de o cantitate mai mare de vitamina A si beta-caroten. Eficienta zincului este mai mare împreuna cu vitamina A, calciu si fosfor.
În unele produse, zincul se gaseste sub forma de sulfat sau gluconat. În altele - în cele mai moderne – sub forma chelatata, fiind absorbit mai usor, deoarece si în organism se gaseste sub aceasta forma sau legat de o molecula organica.Aceasta este forma de administrare cea mai avantajoasa, deoarece organismul poate sintetiza cel mai bine zincul sub forma chelatata.
Sub forma de suplimente alimentare, se recomanda un consum zilnic de 10-15 mg, dar aceasta cantitate poate creste în cazul sportivilor pâna la 50 de mg.
Un consum mai mare de zinc se recomanda si alcoolicilor si diabeticilor.
Unele referinte stiintifice limiteaza efectul toxic la 150 mg zilnic, altele la 500 mg; deci, un consum care depaseste aceste limite poate fi toxic.


Coenzima Q10 - colac de salvare pentru inima

“O noua era în tratarea afectiunilor cardiace” ? – o întrebare poetica pusa de grupurile de medici din Japonia, SUA, Italia, Germania si Elvetia, care au efectuat cercetari biologice si clinice asupra Q10. Rezultatele celor noua experimente efectuate independent unul de altul, au dovedit ca aceasta coenzima, Q10 este un mijloc eficient pentru tratarea afectiunilor cardiace, precum si a perturbarilor în activitatea inimii.

Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor. Seamana cu vitamina E, dar are un efect antioxidant si mai puternic. Poate fi privita ca un catalizator care accelereaza sau orienteaza spre o alta directie anumite procese biochimice. Coenzima Q10 declanseaza si mentine functionarea „generatoarelor energetice” minuscule ale celulelor, unde are loc arderea „combustibilului” obtinut din alimente, eliberându-se o cantitate uriasa de energie.

Exista zece tipuri diferite de coenzima, dar dintre acestea numai coenzima Q10 poate fi întâlnita în organismul uman. Nu se cunosc efecte secundare ale acesteia. Coenzima Q10 este sintetizata de catre organism pâna în jurul vârstei de treizeci de ani, într-o cantitate suficienta pentru functionarea corespunzatoare a celulelor. Însa, paralel cu îmbatrânirea, cantitatea de coenzima Q10 din organism scade, astfel încât trebuie suplimentata prin alimente sau cu ajutorul unor suplimente alimentare. Sursele naturale sunt macroul, somonul, sardinele, inima si ficatul de vita.

Conform unor cercetari efectuate în Japonia, coenzima Q10 îsi exercita efectul protector asupra stomacului si duodenului, ajuta la vindecarea ulcerului duodenal. Coenzima Q10 are rol determinant în functionarea eficienta a sistemului imunitar, în încetinirea proceselor de îmbatrânire, în prevenirea îngrasarii, sclerozei multiple, paradontozei, afectiunilor gingivale si în tratarea diabetului zaharat. Conform unor experimente pe animale efectuate în cadrul New England Institute, numai coenzima Q10 s-a adeverit a fi eficienta în tratarea animalelor cu cancer si leucemie. În cadrul unor teste clinice, administrata împreuna cu chimioterapia, coenzima a diminuat efectul secundar al medicamentelor. Cercetarile asupra Q10 în tratarea SIDA sunt foarte importante, deoarece aceasta substanta fortifica activitatea sistemului imunitar. Efectul coenzimei Q10 este benefic si în tratarea diferitelor alergii, în astm bronsic si afectiuni ale cailor respiratorii.

Coezima Q10 poate fi întâlnita în aproape toate tesuturile organismului, dar în cea mai mare concentratie se gaseste în celulele inimii, explicabil prin solicitarea deosebit de mare al acestora si prin necesarul energetic crescut al acestora. Cercetarile din ultimii paisprezece ani au aratat relatia dintre tulburarile în functionarea inimii si nivelul scazut al coenzimei Q10 din sânge, respectiv tesuturi. Gravitatea afectiunilor inimii creste odata cu scaderea nivelului de coenzima Q10. De aici rezulta presupunerea ca Q10 joaca un rol cheie în tratarea afectiunilor tot mai grave ale inimii.

Într-o noua încercare, unor bolnavi cu afectiuni ale miocardului, li s-a administrat coenzima Q10 în completarea tratamentului specific. Substanta liposolubila a fost administrata oral, sub forma de tablete, împreuna cu alimente grase sau sub forma de capsule uleioase, în doze diferite. Apoi, au fost comparate rezultatele de EKG ale grupei de control cu cele ale bolnavilor tratati. S-a constatat ca la persoanele care au consumat Q10, indicele functiilor cardiace - cantitatea de sânge expulzat la fiecare contractie – a crescut constant si consecvent, ceea ce a dus la ameliorarea unor simptome, cum ar fi: palpitatii, oboseala cronica, dureri precordiale. În unele cazuri, vindecarea a fost spectaculoasa, deoarece dimensiunea si capacitatile functionale ale inimii s-au apropiat de ideal. Rezultate mai bune au fost obtinute în cazul bolnavilor care imediat dupa prima criza, au început tratamentul cu Q10, decât în cazul acelora la care existau de mai multa vreme modificari patologice stabile. Ultimele cercetari au relevat faptul ca primele semne ale problemelor pot fi observate din timp, în perioada de diastola a activitatii ciclice cardiace. Aceasta perioada de „încarcare” solicita mai mult celulele inimii si, astfel, este mai mare si necesarul de Q10, decât la expulzarea sângelui. Rigiditatea survenita la nivelul miocardului în perioada de diastola reduce eficienta cordului - ca pompa a sistemului circulator. EKG-ul demonstreaza disfunctia înca din faza incipienta, iar Q10 poate duce la reversibilitate.

Coenzima Q10 este motorul organismului, fiind responsabila de sanatatea inimii si de furnizarea energiei necesare organismului. Fara energia necesara, toate functiile organismului ar paraliza.

În concluzie, Coenzima Q10:
Creste nivelul de energie, scade senzatia de oboseala cronica
Creste capacitatea de aparare a inimii fata de problemele circulatorii
Fortifica sistemul imunitar
Normalizeaza tensiunea arteriala, nivelul zaharului si al grasimilor din sânge
Creste activitatea, capacitatea de rezistenta
Fortifica capacitatea de protectie antioxidanta a celulelor


Schimbarea stilului de viata

Numarul de spermatozoizi sanatosi produsi se poate mari intr-o anumita masura prin renuntarea la fumat, prin consum redus de alcool si in general prin adoptarea unui stil de viata sanatos.

Evitati saunele si baile prea fierbinti si incercati sa evitati pe cit posibil stresul. Daca serviciul pe care il aveti va expune la riscuri potentiale, asigurati-va ca masurile sanitare si de protectie sint respectate cu strictete".

Un argument simplu în favoarea acestei terapii este faptul că apilarnilul extras din larvele de trîntori conţine o cantitate foarte mare de testosteron direct asimilabil în organismul uman, iar lăptişorul de matcă are cantităţi foarte mari de hormoni estrogeni direct asimilabili. Cît despre plante, acestea potenţează efectul produselor sus amintite. În multe dintre afecţiunile genitale, medicina practică îndeosebi antibioterapia, mai ales pentru infecţii, intervenţia chirurgicală pentru obstrucţii tubare ori tumori benigne, iar pentru reglarea funcţiilor hormonal-ovulatorii, eventual pentru combaterea infertilităţii, recomandă hormonoterapia. Dacă acestea nu reuşesc, se recurge la fertilizarea "in vitro". Or, recurgînd la apiterapia diverselor afecţiuni care produc infertilitate, succesul se obţine mult mai repede, iar procentul de reuşite este superior oricărei alte conduite medicale.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE