background img

Articole noi

Tratamente in statiuni romanesti

Tratamente in statiuni romanesti

Pentru multe persoane, vacanta petrecuta in statiuni reprezinta o relaxare agreabila. Pentru altele, curele cu ape minerale, cu mofete (produse naturale, gazoase, constituite din dioxid de carbon), ca si baile de namol sint componentele principale ale unui tratament complex, care poate vindeca diferitele afectiuni. Pentru acesti vizitatori, Romania poate fi un adevarat miracol. In Romania exista 3.000 de izvoare termale. Astazi, turisti din toate colturile Europei merg in statiuni pentru a beneficia de tratament si pot de asemenea sa admire peisajul magnific al acestor locuri. Nu se poate vorbi despre miracole, cu toate ca tratamentele pe care le puteti face in tara noastra sint citeodata miraculoase.

In statiunile cale mai importante se pot trata afectiuni reumatice, cardiovasculare, respiratorii, dar si tulburari ale sistemului digestiv si nervos. Trebuie sa mentionan de asemenea ca aici se trateaza anumite probleme dermatologice si ginecologice. Durata normala pentru un asemenea sejur este de doua sau trei saptamini.

Cele mai apreciate statiuni romanesti

1) Statiunea balneara si climaterica cea mai faimoasa este Statiunea Herculane. Ea a fost construita de romani, pe riul Cerna, intr-un loc idilic. Aceasta statiune este populata de turisti tot timpul anului. Cele 15 izvoare termale si minerale ale sale sint utilizate in tratarea afectiunilor reumatice, de ordin nervos si nutritional. Aceasta statiune este dotata cu sali de masaj, piscine acoperite sau in aer liber.

2) Statiunea Baile Felix

Aceasta este cea mai mare din Romania. Este situata linga Oradea si se bucura chiar si iarna de un microclimat local blind. Proprietatilor apelor termale foarte bogate in oligominerale li se adauga si cele ale namolului. Ele sint utilizate impreuna in tratarea artritei reumatice, a lumbagoului, dar si a tratarea afectiunilor ginecologice si nervoase.

3) Sovata – statiunea preferata de femei

Situata la 490 de metri mai sus de nivelul marii, in regatul impresionantelor paduri din Transilvania, Sovata poate sa se mindreasca cu unul dintre cele mai extraordinare lacuri heliotermale, care se numeste Ursu. Pentru lacurile obisnuite, temperatura apei scade o data cu profunzimea ei, dar la Ursu, din contra, temperatura apei creste o data cu adincimea, ceea ce inseamna ca apa este mai rece la suprafata decit in adincuri!

Alte statiuni in Carpati

In munti, statiunile sint numeroase. Sinaia, situata linga Brasov, este foarte apreciata pentru vacante. Tusnad, care se gaseste in nordul Brasovului, este o statiune importanta din cauza apelor minerale carbonizate sau minerale, la fel ca si pentru mofetele utilizate pentru tratarea bolilor cardiovasculare. Chiar si imparatul francez Napoleon al III-lea se ospata din apa riului Olt, care se gaseste in Carpatii de Sud. Astazi, in cele doua statiuni gemene – Caciulata si Calimanesti – se vindeca diferite afectiuni ale aparatului digestiv si renal. De asemenea, aceste afectiuni se pot trata la Baile Olanesti, mica statiune linga Caciulata, pe linga guta, obezitate sau diabet, si toate acestea intr-un peisaj montan de o frumusete extraordinara.

La mare

Pe Litoral, pe vastele plaje ale Marii Negre se gasesc statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun si Mangalia. Dintre aceste statiuni, cea mai importanta este Eforie Nord. Namolul fin al Lacului Techirghiol este utilizat in toate tratamentele care se fac in aceste statiuni. Se pot trata afectiuni ale pielii, reumatice, posttraumatizante si ginecologice. Datorita sistemului de incalzire central, statiunile ramin deschise tot timpul anului.

Eforie Nord, statiune situata la 14 km de Constanta, este presarata de hoteluri izolate, avind spatii plantate cu arbori vechi si arbusti decorativi, cu strazi linistite si umbroase, care te conduc la mare. Situata intre mare si Lacul Techirghiol, ea este izvorul celor mai eficace namoluri terapeutice din Europa, orasul beneficiind de un vechi renume balnear, inca din secolul al XIX-lea. In zilele noastre, Eforie Nord a devenit una dintre cele mai reputate statiuni balneare din Europa. Deci, puteti petrece o frumoasa vacanta la mare si puteti face un tratamnet balnear eficace (se pot vindeca 25 de boli).

Altitudine: 20 de metri, climat: temperatura anuala medie de 11,3 grade Celsius, iar vara de 21,1 grade. Atmosfera marina este foarte ionizata, avind un efect benefic asupra cailor respiratorii si asupra sistemului nervos.

Apa marii este o veritabila apa minerala terapeutica, hipertonica (15,5 grame de sare la un litru de apa). Temperatura marii pe timp de vara este de 20 grade Celsius, iar iana de –0,9 grade. Apa sa este pura, fara poluanti. Flora si fauna nu prezinta nici un pericol pentru oameni. Plaja este acoperita de un strat de nisip fin, marginita de o faleza inalta de 15-20 de metri.

Apa Lacului Techirghiol, hipertonica, are o concentratie de 80 de grame de saruri minerale la litru si este utilizata fecvent in terapii.

Profitind de factorii naturali pe care-i gasim aici, Sanatoriul EFOSAN va poate oferi pe tot parcursul anului tratamente balneologie si de psihoterapie, dar si metode de tratament si recuperare. Se pot trata aici boli reumatice, acute sau cronice, probleme ale circulatiei arteriale, boli de piele, afectiuni ginecologice, sterilitatea, nevroze, bolile bronhopulmonare cronice, obezitatea. Acest centru este dotat pentru a trata pina la 2.000 de pacienti pe zi. In clinica se gasesc cabinete de consultatii cu medici speciasti in domeniul balneofizioterapiei si recuperare medicala. Laboratorul, centrul de biochimie, cabinetul de exploatare functionala determina o diagnosticare mai precisa si mai rapida. In timpul tratamentului, beneficiati de doua sau trei consultatii, in functie de caz. Pacientul astfel diagnosticat este trimis catre anumite cabine, unde va fi acoperit de namol cald si va face bai cu proprietati terapeutice de chinetoterapie, bai galvanice, cu unde ultrascurte, bai cu plante medicinale si cu uleiuri eterice, aplicatii cu parafina, masaje calde, reci, subacvatice sau cu namol cald. Exista, printre altele, si o piscina acoperita, de 32 de metri lungime si 14 metri latime, cu o adincime care variaza intre 1,65 si 1,85 metri. Se afla, de asemena, o sauna finlandeza, sali de gimnastica medicala si de recuperare. Un serviciu de urgenta este deschis permanent pentru toate tipurile de probleme de sanatate. Puteti beneficia de altfel de un serviciu de infrumusetare intr-un cabinet specializat, complet dotat.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE