background img

Articole noi

Solutie impotriva menopauzei premature

Solutie impotriva menopauzei premature

Oamenii de stiinta au reusit mai multe transplanturi ovariene la femei afectate de menopauza prematura, folosind tesut prelevat de la surorile gemene ale pacientelor.

Surorile Yarber au ajuns pe primele pagini ale ziarelor, dupa ce o echipa de chirurgi americani a reusit in premiera transplantul ovarian. In urma operatiei, Stephanie Yarber, care a intrat in menopauza la 14 ani, a ramas insarcinata si a nascut fara probleme. Ea a primit tesutul ovarian de la sora ei geamana, relateaza BBC News Online. Alte cinci femei au suferit interventii similare, trei dintre ele fiind acum insarcinate. Comunitatea medicala este incurajata de rezultate, spunand ca acestea ar putea oferi solutii femeilor suferind de cancer ce vor sa-si pastreze fertilitatea, in ciuda tratamentelor care, de obicei, provoaca infertilitatea.

Dr. Herman Silber, de la St. Luke's Hospital, si dr. Roger Gosden, profesor de biologie reproductiva la Universitatea Cornell, din New York, au inceput sa studieze cauzele menopauzei atunci cand au constatat ca gemenele atingeau aceasta stare la varste diferite.

Studiile au condus la concluzia ca riscurile de a intra la menopauza inainte de termen sunt de 3-5 ori mai mari la gemene decat la celelalte femei. Rezultatele studiului au fost publicate de revista "Human Reproduction" (Reproducerea la om) si dezbatute recent la conferinta Societatii Americane de Medicina Reproducatoare de la New Orleans.

Dr. Silber a anuntat ca pregateste alte cinci transplanturi. Operatia consta in prelevarea tesutului activ, care contribuie la producerea ovulelor, si transplantarea sa in ovarul surorii gemene, care sufera de infertilitate.

Medicii nu au reusit sa afle inca ce anume provoaca infertilitatea prematura la gemene si diferentele atat de mari intre varstele de intrare in menopauza. O explicatie ar putea fi aceea ca mama gemenelor este predispusa la menopauza prematura, tendinta care este mostenita de unul dintre copii, a explicat Dr. Gosden. (Averea)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE