1/23/2009

Fibroza pulmonara

Fibroza pulmonara

Fibroza pulmonara se dezvolta ca urmare a extinderii si ingrosarii anormale a tesutului fibros al plamanilor, dar daca aceasta este intr–o faza incipienta de evolutie, ea nu deregleaza functiile organului afectat, orice prelungire a perioadei de expunere la actiunea nociva a fumului de tigara putand insa declansa masive reactii fibrotice.

Fibroza pulmonara implica cicatrizarea plamanului. Progresiv, sacii de aer ai plamanilor (alveolele pulmonare) sunt inlocuiti de catre tesut fibrotic, de catre cicatrice. Cand se formeaza cicatricea (datorata, se crede, unor leziuni la nivel microscopic), tesutul devine mai gros (si mai tare, rigid), cauzand o pierdere ireversibila a abilitatii plamanului de-a transfera oxigen in circuitul sanguin.

Cauzele bolii sunt variate. Boala poate fi genetica, se poate datora expunerii la praf anorganic (asa cum este asbestul, talcul, silicium sau berilium) si praf organic (cum sunt bacteriile si proteinele animale). De asemenea fibroza poate fi asociata cu infectii respiratorii (ca pneumonia ori tuberculoza) sau poate fi declansata de anumite medicamente.

0 comments:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Imparte informatia cu prietenii tai !

Cautari frecvente

sanatate verde plante medicinal terapii naturiste leacuri babesti tratatement pentru dictionar plante medicinale plante medicinale.ro terapii complementare plante medicinale romanesti psoriazis tratament naturist referat plante medicinale tratament naturist plante medicinale poze plante medicinale galbenele remedii pentru hemoroizi tratament pentru matreata alifie pentru hemoroizi remediu pentru cosuri tratament remedii pentru diabet totul despre hemoroizi remedii diabet alifie Avertisment: sanatateverde.blospot.com va ofera informatii despre terapii complementare, naturiste, care vin în ajutorul bolnavului, si care nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale(decat daca este optiunea dvs. strict personala), ci le completeaza. Noi nu suntem responsabili pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament. Va multumim tuturor ca folositi sanatateverde.blospot.com !
//SEO SCRIPT POWERED BY www.alltechbuzz.in