background img

Articole noi

Femeile, mai putin active fizic decat barbatii

Femeile, mai putin active fizic decat barbatii

Persoanele de sex feminin sunt mai puţin active din punct de vedere fizic în comparaţie cu persoanele de sex masculin în două perioade ale vieţii lor: când sunt în şcoala primară şi când trec de vârsta de 70 de ani.

La această concluzie au ajuns două studii prezentate la Conferinţa anuală a Societăţii de Medicină Comportamentală din Marea Britanie, notează BBC. Cercetătorii de la Universitatea John Moores au descoperit că activităţile în care sunt implicate fetiţele care merg la şcoală sunt cu 6% mai puţin solicitante decât cele în care se implică băieţii.

Dacă fetele între 10 şi 11 ani preferă să-şi petreacă timpul din recreaţii socializând, conversând şi implicându-se în jocuri de natură verbală, băieţii din aceeaşi grupă de vârstă preferă jocuri care presupun implicare fizică, adică sporturi precum fotbalul.

Această diferenţa dintre sexe a fost remarcată şi la persoanele trecute de 70 de ani de specialiştii de la Universitatea din Bristol. Desigur, în cazul acestei grupe de vârstă, activitatea fizică este foarte scăzută. Peste 70% din cei care au luat parte la studiu nu fac mai mult de 5.000 de paşi pe zi.

Dar femeile sunt mai puţin active şi preferă să stea în casă şi să se ocupe de diverse treburi gospodăreşti. “Activitatea fizică întăreşte oasele şi articulaţiile. Femeile mai puţin active sunt vulnerabile în faţa osteoporozei”, a avertizat profesorul Alan Maryon-Davis. (Sursa: www.adevarul.ro)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE