background img

Articole noi

Ciocuri de papagal, Monturi, Pinteni

Ciocuri de papagal,Monturi, Pinteni

Proteza pentru ciocuri in calcai si tratamente naturiste impotriva durerilor produse de ciocuri, pinteni si monturi

1)Un borcan mic de iaurt + o capatana de usturoi pisat. Se unge locul in fiecare seara, timp de 10-20 de zile. Se inveleste locul afectat cu o fasa si se tine asa pana a doua zi. Dimineata se spala locul respectiv cu apa calda.

2)Baie la piciorul bolnav, 20-30 min. in solutie fierbinte concentrata de apa cu sare. Se inveleste apoi laba piciorului cu un prosop pentru ca racirea sa nu fie rapida. Vindecarea dureaza cam 2 saptamani.Tamponarea monturilor si a pintenilor, seara de seara, cu tinctura de iod si durerile cedeaza. Seara este bine sa se faca baie cu sare de Bazna (un pumn de sare la un lighean cu apa). Volumul monturilor se reduce.

3)Ciocuri in calcai: idem, reteta de la „Calcai dureros", doar cu hrean. Daca inteapa prea tare, se adauga malai.

4)Fierbeti, in 2 1 de apa, 2-3 pumni de coji de nuci uscate (partea externa). Se fierb pana scade apa la jumatate. Strecurati si puneti-o fierbinte in lighean. Introduceti calcaiele in apa cat suportati de calda, pana se raceste apa. Se poate reincalzi lichidul de 2-3 ori, pentru a repeta procedura si in zilele urmatoare. Dupa circa o saptamana, durerea dispare. Se poate folosi procedura si pentru calcaie crapate. in acest caz se poate folosi si decoct de coada-calului.

Calcifierile se produc din cauza excesului de acid uric, cu depuneri de urati. Trebuie tinut un regim de detoxifiere cu legume, fructe, cereale, fara carne. Sa se bea dupa masa infuzie din frunze de coacaz negru si fructe de catina.

Impotriva durerilor de calcai ajuta urmatoarele tratamente:

• Se introduce piciorul timp de 30 min. in macerat + decoct de frunze de tataneasa (300 g/ 5 1 apa). Acest decoct se poate refolosi inca o data. Procedura se repeta 3 saptamani, in fiecare seara. Concomitent, pot fi de folos tinctura si alifia de radacina de tataneasa.

• Se unge laba piciorului cu gaz (indeosebi calcaiul) si apoi piciorul se inveleste intr-o blana si se lasa peste noapte asa. Se repeta procedeul o saptamana, pana cedeaza durerile.

• O capatana de usturoi zdrobita si amestecata cu gaz, aplicata pe calcai si fixata cu o bucata de plastic si leucoplast. Se pune apoi o soseta. Durerile in calcai pot fi reflexul unei discopatii sau ciocuri sub piept.

• Calcai dureros: se aplica pe calcai (pe un bandaj) hrean ras + 2-3 picaturi de petrol. Se tine bandajul acoperit cu o soseta, in fiecare noapte, pana dispare durerea. Daca apare alergie se face pauza, ungand locul cu alifie de galbenele.

• Contra „pintenilor de cocos" din calcaie, intern, se foloseste suplimentul nutritiv „Farmec vital" produs de SC Farmec SA Cluj-Napoca. Extern, seara la culcare, se aplica cataplasme cu pudra cosmetica „Aslavital" care actioneaza profund.

Se amesteca cu 1 h inainte de aplicare aceasta argila cu apa in vase de portelan sau sticla si se amesteca cu lingura de lemn. Se aplica in strat de 1,5-2 cm, preferabil in tifon. Deasupra se acopera cu panza din fibra naturala si apoi cu nylon pentru a mentine umiditatea.

Dimineata, locul se spala cu apa calda. Tratamentul se face timp indelungat, dar dupa 10 zile incep sa dispara durerile. Pudra contine peste 30 minerale naturale, are forta de atractie datorita sarcinii electrice si a calitatii absorbante si adsorbante.

Preparatul ajuta si contra durerilor produse de ciocurile de pe coloana. De asemenea poate fi folosit in tratamentul parazitozelor intestinale, absorbind toxinele si eliminand parazitii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE